sunbin
 
 

De SunBin © is een oogstrelende, eigenzinnige afvalbak die het midden houdt tussen een kunstobject en  functioneel straatmeubilair. Het concept werd bedacht en ontwikkeld door Lennaert Roos. De SunBin is geconstrueerd van degelijk, duurzaam Cortenstaal. De ingebouwde muziekspeler bevat meerdere unieke audiofragmenten die worden afgespeeld na het inwerpen van afval.

Het elektronisch systeem wordt gevoed door een zonnepaneel en werkt volledig autonoom. Daardoor kan de SunBin op vrijwel iedere lokatie worden geplaatst.

 
staal met een verhaal
SunBin Tree

SUNBIN NIEUWS

Kleiland, PARK 21

De SunBinFish is officieel in gebruik genomen bij speeltuin Kleiland. Deze populaire speeltuin in Hoofddorp wordt vooral ‘s zomers druk bezocht.

Voor onze opdrachtgever hebben we zowel bij het ontwerpen van het object als de muzikale content een verbinding willen maken tussen het ontstaan van dit polderlandschap en de speeltuin met zijn waterpartij en bijzondere speeltoestellen. Zo schreven wij  om het staal een ziel te geven, ondermeer een Sprookje en componeerden een lied. De muziek is ingezongen en gecomponeerd tijdens workshops door leerlingen uit groep 6 en 7 van  Klavertje Vier.

Al deze verzamelde geluidsfragmenten staan op de geluidskaart van de SunBinFish en worden afgespeeld na het inwerpen van afval.


SunBinFish, Kleiland